Thursday, September 30, 2010

ADAKAH AKU SETABAH GWEN STEFANI ??

It's hard to remember how it felt before
Now I found the love of my life
Passes things, get more comfortable
Everything is going right

And after all the obstacles
It's good to see you now with someone else
And it's such a miracle that you and me are still good friends
After all that we've been through
I know we're cool
I know we're cool

And we used to think it was impossible
Now you call me by my new last name
Memories seem like so long ago
Time always kills the pain

Remember Harbor Boulevard
The dreaming days where the mess was made
Look how all the kids have grown, oh
We have changed but we're still the same
After all that we've been through
I know we're cool
I know we're cool

Yeah, I know we're cool

And I'll be happy for you
If you can be happy for me
Circles and triangles
And now we're hanging out with your new girlfriend
So far from where we've been
I know we're cool
I know we're cool

C-cool, uh-uh
I know we're cool, uh-uh
Uh, I know we're cool
C-cool, yeah
I know we're cool
You knew...

video

meh r aku xplain skit maksd d sbalik lagu nie ! aku xbijak mner pn !
so, klau ader error tu., sila la tunjukkn k !
ceritanyer : si gwen nie bhgia sgt ngan balak dia ~ cintan cintun laaa katakan !
n lastly laki 2 aku tgk dh mcm tawar ati pn ader ! then..., STOP cmtu je ~
pas2 tetba dtg plak umah si gwen nie.., siap bawak awek baru lg !
lahabau sungguh kn mamat tu ! aku xrsa aku se-COOL gwen !
dia kata "i no we cool"...im not cool gwen !!!!!
ingt lg..., sabtu lps (24sept2010)..., g open house umah mmbr kt selayang !
dia tnya aku "zal.., ko tw x aper mksd klau org tu kening bsambung?"
dia tnya cmnie pas jer kitorg cter psal cabut kening ! kening aku kn 
bsambung ~ then aku tnya.., "apedia?".....dia kata "org tu klau kening bsambung..,
dia tu KUAT jeles !!! aku dgn confident jer jawab blk "yerp!!! aku mmg kuat jeles pn !
smpaikan EX-2 aku ader awek pn aku 
mngamuk xtntu psl ... pdhal dia bukan milik aku dhpn".... hermmm !!!!!!!
baru2 nie time aku trn KL tu.., aku g jmper TEMAN TAPI MESRA aku sbnrnye ~
leh dkatakan skandal gak r ~ bhgia la jap...., pdhal aku lupa pn nk set mind
aku yg dia tu cuma SKANDAL aku je ~ sehari aku luangkan masa bsama dia...,
hang out, makan, borak2..., n dia bg aku sumting ! wlaupn adiah tu xla mahal.., n xbesar..,
tp aku HEPY sgt ! xder per yg bleh ungkapkn kehepian aku time tu ! tp xder r smpai
aku nk mlompt depan dia ~ aku br cdang nk mtk jaket dia..., mcm aku mtk jaket kt EX
aku dlu (ICAM)..., tp awl2 lg dia dh bgtw kata klau dia ader jaket len.., dia grenti bg ~~
time nk blk plak !! xperlu la aku bgtw korg ! klau korg jmper org yg korg sayang..,
mesti susah korg nk lpaskan dia kN ! aku sayang dia sangat2 ~ aku bnyk kali ulang..,
aku nk bawak dia balik, ltk dlm poket aku !!! dia sengeh je ~
dgr mmg klakar tp..., aku srius !!! srius nk dia ikut aku blk ! KALAU LA DIA TW ~
tp.................................................
apakan daya !!! dia tu BALAK org !!! PAKWE org !!! KEKASIH org lain !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xder aper yg aku leh bt... mcm2 dh aku surh dia bt ! surh dia tgglkn awek dia la., aper laa.., 
xder hasil pn. bt malu muka aku nie jer..., tp nk bt cmner ~ tebalkn jer muka ~
stiap kali aku nmpk awek dia komen kt fb dia.., aku jd sedih ! sedih sgt !!
rsa cm nk ngs (pdhal xsedar  airmata nk mnitik pn)..., then dia msg, dia kol...,
aku xangkt.., sbb aku touching sorg2...aku pn keliru...keliru sgt2 ~
ader rmai lg laki kt luar sana..., tp xsama .....
xsama dgn dia !!! aku nie jnis KASAR ~ hnya dia jer yg aku leh ckp sesuka atie aku..,
dia xmarah pn xkecik atie pn ~ dia jer phm aku ! aku slalu gak mngadu ngan dia. ~
msa raya ke-3.., time aku dlukai mamat itam dari kulim yang xsedar dri tu..,
aku ngadu ngan dia gak laa~ pas jmper dia arie tu.., dia bz ngan kje baru dia + stall otak2 dia ~
tanpa msg n kol aku pn ~ aku sunyi ~ aku rindu dia ~

Wednesday, September 29, 2010

TANGISDARAH - U N D E R C O N S T R U C T I O N

mood nk mnulis dh mnurun ler skrg nie !!!!
so aku mnukar mood mnulis kpd mnggodek blog aku yang itam + berhantu nie (bak kata yg MENYINGGAH).
hehe ~

ill be back soon ~

i LOVE being in da dark !!!!!! yeaa yearkhhh ~

Tuesday, September 28, 2010

A K U & D U N I A S K A N D A L

Hujan - Aku Skandal

Kan ku berikan semua
Agar kau gembira sentiasa
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Jangan disimpan tiada rahsia
Katakan saja ku terima
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri

Waktu duka dulu
kita lalui bersama
Bahgia bagaikan malam
ditemani bintang terang
Hancur hati bila kau
undurkan diri
Meninggalkan daku
Meninggalkan daku sendiri

Senyuman manis dibawa angin
Ku tunggu dikau terasa dingin
Engkau tetap pergi
Pergi meninggalkan ku sendiri



bermula sebuah cerita !!!!! 

my 1st love

sape kata CINTA itu indah ??? sila angkat kaki !!!!
bg aku CINTA tu indah.., tp utk sementara jer ~ wlau xindah pn.., ttp jd indah.., wlau utk sekejap jer ~!!
saper yang xsuka dsayangi..., pmpuan2 kt luar sana xpyh mnipu la klau korg kata korg xsuka dlamun cinta + dcintai ~
aku nie..., SI ANTI-LELAKI...., ~ pn mmpunyai keinginan tinggi untuk DICINTAI ~


sebut psl DICINTAI...., dh bper juta kali aku becinta pn aku dh xtw dh !
sbb aku dh bcinta bnyk kali nie la antara PENYEBAB UTAMA aku ANTI-LELAKI...
aku xsalahkan lelaki 100%..., sbb aku tw.., klau 1 pihak lg x beralah.., bnda xkn mnjadi ~
my 1st love.., bdk skolah ! time 2 aku dh 21 kot ! time blaja kt UNITAR K.J.. 
kt skolah mnengah ader r gak admire kt sorg tu,,, tp juz admire jer laa !
msuk jer blaja kt UNITAR., aku knl ngan mamat nama TASLIN IQUERAM ~
dia sgt ensem & syg kt aku...n dia adalah KELANTANESE ~ huhu.... + still bsekolah time tu ~
aku lak 21. pas raya (tp msh musim raya).., dia trn KL..., from KELANTAN ~
& we met ~ he still accept me wat eva i am.., TAPI......., dia jmper blk bdk skolah rendah dia dlu..., & dorg suka sama suka blk ~ WTF 
i hate being in this situation ~ dia xtolak aku bulat2.., & jujur lg ngan aku bgtw sgalanye ~
dia nakkn dua2.. SHIT !! ader ker org leh tima smuer tu ~ bmadu beb ~ D A M N

 2nd 3rd 4th ... ecetra...ecetra...ecetraaaa.......bla...blaaaa........

ntah bper kali dh kapel putus, kapel putus n kapel putus..., bermula la sejarah 
peSKANDALan aku... ~
aku bt cmnie bt atas dasar mmpermainkan lelaki okay ! but utk memenuhkan jiwa n raga aku
yang sememangnyer kosong + JIWA KACAU
rmai laki kt luar sana yg sayangkan aku (syg ker?).., but mmg xkn btahan lama..., (+ prangai aku yg OVER mngada kot).. 
aku mula psang skandal start aku kapel ngan ICAM...  
aku bukan xsayang kn dia.., sayang sgt2 sbb dkt 9taun kami kenal... SEMBILAN TAHUN tu,. bkn msa yg singkt..., dh nk kawen kot !!! tp aku jnis xlh bjauhan ngan seseorg yg aku syg.
n aku xlh sunyi. ! ksian kt dia.., wlau dia tw aku kapel ngan org len pn.., dia TETAP tggu aku single balik ~ memula dia dpt tw dia mngamuk glerbabas..., aku ingt lg.., time tu aku dalam wayang.. dok tgk cter lawak org putih.., br dlm 5min start.., dia ajak aku kuar wayang ~
mmg aku takot glerbabas time tu ~
nsb bek dia xtggl aku kt situ.. dhla tgk midnite.., nk blk cmner bas aper smuer xder ~
dia antar gak aku blk wlaupn aku tw dia marah aku thap baboon 18 wa cakap lu ~

2010 
n sekarang !!! aku sedang bergiat aktif dalam bidang nie bsama FENDI... kekasih gelap aku yang PALING AKU SAYANG ~~~~ 
aku sayang FENDI..., aku rindu kt FENDI..., aku ..... iskh ! aku...... arghhh !!!!!
FENDIIII.., aper ko dh bt kt aku r !!!! AKU CINTA KO DOWH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~

SMOGA KO BHGIA K ..., ngan AIN trsayang ! aku jeles dol ~
fendiiiiiiiiiiiii~

dh ader awek dh pn ! wlau awek dia xmsg ker atau xbhgiakn dia.., dia tetap xnk lpaskn awek dia.. aku sedih ! uwaaaa ~~~~~~~~~~~
skandal ku oh! skandalku sayang ~ cmner aku nk lpaskn ko JAUHHH dr dlm idopku ~



Thursday, September 23, 2010

PAGI NAN INDAH (nmpk kelibat mamat ENCEM)

salam semua !

pg nie cuaca kt SG.PETANI indah2 jer..., sbb skrg nie musim ujan le ~ pokok pn semerbak ijau.., jln pn lembap2 basah gtu ~ huhuhuuuu...
pg td.., cm besa rutin.., dlm kete.., lalu tmpt biasa..., tp arie nie pmndgan brbeza skit...
sbb trnmpk kelibat MAMAT ENCEM XPAKAI BJ. mmg style lah !!!!
(utk pngetahuan korg smuer.., aku sukaaaa sgt2 tgk mamat encem xpaki bj (tp boroi xnk r)...hehe)
 
rsa bestttttt sgt ! 
mamat td anak tokey kdai makan kot. sbb dia mnyapu baekk punyaa dpn kdai yg blom bukak.
  
rambut pjg lak tu (aku die hard fan mamat rmbt pjg beb).., siap ikat + bminyak.., pkai jeans.., TAK PAKAI BAJU..., aduhhh !!! mmg dok pandang mamat tu xabis2..... encem siottt !!!! arghhhhh !!!!!!!!!


NAK CUTI TP XNK MINTAK CUTI ! CMNER TU ??

aku planning nk turun KL jumaat @ sabtu nie...., coz nk attend open house mmber ! slain tu nk jmper reunion blk mmbr2 skolah n tmpt aku blaja dlu ~ 

tp smpai ke hari nie.., aku x isi borang cuti pn lg !! aku rsa mcm mls nk mtk cuti laa....LEH X CMTU?
ahaks ~

p/s : **br pas kna puji mlambung2 oleh MY DEAREST BIG BOSS.., dh planning bt jahat ! lahabau sungguh ~

Wednesday, September 22, 2010

N A K - M T K - T U T O R I A L - S K I T - L E H

assalamualaikum & a very good morning !

dharap para pakar blogger baca la kot entry aku nie ~

aku tringin nk bt sumting laa kt blog aku ! nk mtk tlg korg ek... sudi2 kn la hulurkan bantuan ~

aku ingt nk bt 1 tjuk len mcm lirik lagu ker aper.., tp bler klik br msuk r...
kira mcm tjuk r.., bler nk msuk br klik. cmner ek? phm x?

H U J A N & S E J U K + G A J I

heee...selamat sore smuanya ~

amacam cuaca d tmpt anda? sini sjuk woooo........nie haa.., SUNGAI PETANI nie..
dh dkt 3 ari kot dok ujan jer...( rahmat ALLAH ) ! n now ujan sedang bkumandang (eh!) ujan turun n aku mula trasa lpar (thanks to rudy hadiyono)..akakakakaa (bukan nama sebenar yer adik2)....

keropok lekor..., aku mnnti kepulanganmu...huhu

ermm....SABTU NIE ( 25hb ) mmbr aku bt open house (KAT KEY ELL)...
aku mmg beria nk g.., n bajet duit ader...upenyer aku dh bg mak aku utk bli tu n bli nie msa mkn2 kt umah arie tu. lupa la plak...belen RM50 jer...mner cukup... lpas tmbg bas jer g.., adoilaaaaa

gaji xdpt2 lg nie...si tukang pngira gaji plak xdtg kira lg.., nie yg bt aku risau nie ~
klau xder.., mmg xg la aku ~ adoii....
rugi tu....dh cm reunion kot sbb rmai gler ader...kwn2 aku smuer area sana.., aku jer tplanting jauh ke SP nie

haiskh !!!!

tp ader sorg ustaz tu cakap.., time hujan klau kita berdoa., doa kita MAKBUL..
jom sama2 amin kn doa ambo ~~ hee

YA ALLAH YA TUHANKU ! AKU MEMOHON KEPADA MU YA ALLAH ~ 
DIKAU PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN SEHARIANKU...
MUDAHKANLAH KERJA-KERJA DAKU YA ALLAH ! SESUNGGUHNYA DIKAU MAHA 
PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG ! KEPADAMU AKU BERSERAH...
IZINKANLAH KIRANYA GAJIKU DIKIRA HARI INI YA ALLAH...
TERNYATA DAPATKU KELUARKAN PADA ESOK HARI ATAUPUN HARI BERIKUTNYA...

PERKENANKANLAH PERMINTAAN HAMBAMU INI YA ALLAH !

AMIN !!!!!!!!!

Tuesday, September 21, 2010

X - H E N G A T - P N Y E R - B R E A K F A S T

salam semua !! diharap semuanya berada dibawah lindungan ALLAH S.W.T hendaknya ~ INSYA ALLAH 

dok bt per tu? breakfast dh ker? ataupn msh ader lg yg posa 6? heh ~ parent aku dh braya 6 pn.

n arie nie lorong umah aku bt kndurik skit..., actually start dr smlm dh msak2 nyer.., tp dsbbkn aku bnyk mngabiskan masa aku d opis so dunia luar nie aku hnya tw pd wktu MALAM sjer..huhu

pagi nie aku BREAKFAST macam PAGI RAYA ler plak .... makanan banyak nak MAMPOIH ~
penat aku makan (mkn pn leh penat)...
memula ambo makan NASIK IMPIT + KUAH KACANG 


aku bantai 2bijik yg segera tu.., pas2 rsa kureng kenyang..., aku amik lg sbantal...dats mean aku dh telan 
3BANTAL nasik himpit...

then masuk la bilik nk bsiap.., then pak aku pggl "iffah! nie mai makan ktupat nie"
aduiii....pevret gua tu..., xkn nk lpaskn cmtu jer...gua blk kang tggl daun palas la plak jpgi., xpsl2 kmpunan mrangkap mroyan ! heh ~

aku pn dh knyg pn SANTAP la jugak 1.. wlaupn makcik depan tu juz msak kuah sardin., tp leh thn gak sedap. sardin dia xrsa cm sadin biasa... ermm.....dia msak cmner ek... huhu....rsa nk tmbh lg jer., tp than beb. aku ingt tghari nie xmkn dh kot ! knyg smpai malam nie kot ~



ermm...pas2 tgh mkn lak.., mak aku bwk msuk lg., kek pisang lak ! aku tolak..., gler ker hape !
aku rsa badan aku makin naik nie.., muka rsa penuh jer ! xmo mkan lg...xmooooo ~~~~~

A K U - S I - P E N G G I L A - T E N G K O R A K

klau korg smuer nk tw la kn ! aku nie minat gler ngan tengkorak ! xkira la BEG TENGKORAK ker., JAM ker., BAJU ker., KEYCHAIN ker.., aper2 laa... !!!!

aku xsangka aku ader geng SAMA GILER ngan aku ~ mmg best + real tahap gaban itam dude 
IDOP TENGKORAK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUV SKULL

KAT SINI AKU NK KONGSI BERMACAM2 SKULL STUFF YANG AKU JMPER KT TENET. MMG STYLE !!!

KEK (xnmpk cam sedap utk dmakan sbb ...... er... er.. !!! )

 KEK LG
THUMB DRIVE (nak..nakkk !)

PINGGAN 


 HELMET
GELAS

CINCIN

SUBANG
PENDANT


hehe.....style gler kn ! ENJOY YER ~ klau ader sesaper nk menambah koleksi lg., DPERSILAKAN DENGAN SEGALA HORMATNYER !!! coz aku mmg suka sgt2 ~ THANKS

Monday, September 20, 2010

TELADAN DARI KISAH HIDUP MUSTAFA KAMAL ATTATUK

SALAM SEMUA !!! KABARE ANDA??? 

arie nie cuaca kt sg.petani area aku ujan jer dr pg td....tp tghari mcm nk ribut pn ader ! NAUZUBILLAH. angin kuat xhengat ! langit gelap gulita ~~

kali nie aku nk kongsi r 1 cter..., psl BAPA PERMODENAN TURKI...- MUSTAFA KAMAL ATTATUK LAKNATULLAH !!

xsalah aku.., dia perdana menteri TURKI kot time tu ~ & dia la yg bnyk mrubah negara TURKI iaitu negara islam ketika tu mnjadi negara barat...
mari kita baca n renung sama2..., aper yg dh dibuat oleh MUSTAFA KAMAL ATTATUK LAKNATULLAH nie...

Ideologi Kamal Atartuk Di Turki

1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt.
2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tie dan topi (sesuai dengan kehendak barat)
3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorangwanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.
4. Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden"
5. Menggalakkan minum arak secara terbuka
6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki
7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi
8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya di seluruh bandar Turki.
9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.
10.Agama Islam juga di buang sebagai Agama Rasmi negara.
11.Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan
12.Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.

13.Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
14.Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah

15.Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin
16.Membatalkan undang-undang waris,faraid secara islam
17.Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
18.Mengganggap dirinya tuhan sama seperti firaun. Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya "siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?" oleh kerana takut, askar tersebut menjawab 'Kamal Atartuk adalah tuhan" beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.

Kematian Kamal Atartuk Yang Menyeksakan

Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.

Antaranya ialah:
1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki dimana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
2. Sakit jantung
3. Penyakit darah tinggi
4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24 jam. Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau

Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang.Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu.

Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk. Allah itu Maha Besar, panasnya tak jugak hilang!

Pada 26 september 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia.

Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau.Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.

Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya(saya tak dapat nak bayangkan bagaimana tanah tidak menerimanya). Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama EtnaGrafi(kalau tak silap dengar) Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953).
Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya.

Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44 tan. Mayatnya ditanam di celah-celah batu marmar. Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan
Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa "Jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!"

Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui...................

Fikirkanlah.......!


aku suka baca cter2 psl dia sbb smuenyer menginsafkan aku..., n mngajar aku supaya mnjauhi bnda2 yg ALLAH larangi ! & aku harap., dgn aku kongsi nie.., smuer pembaca dapat manfaat ! insya allah ~


T R A D E - I N - L A P P Y - K U

ader ker tmpt nk tradein laptop nie?? ACER ~ n aku ingt nk rembat notebook lak r ~

ader sper2 leh tlg x? area SUNGAI PETANI  r~

ataupn juz bli MOTHERBOARD....coz motherboard yg rosak ~

Friday, September 17, 2010

I S U - B R O - A T A U - S I S ( MUAHAHAHAHAAA)

assalamualaikum semua !!!

korg tdo lg ek? ker br bgn??? hampehnyer korg ! air liur basi mmbasahi pipi....

aku kje...so xder dh la air liur yg sempt basi ~ (klau x., aku pn dbuai mmpi lg nie..huhu)

aku sjer jer bt entry cmnie (konon nk bg gempaq).., sbb aku bosan thap gaban nie...

MOOD KEJE lom smpai la dude..., kje ader tp bt ntah aper2...., design skit jer.., on9 jer lbh..HAHA

utk mngisi keboringan aku nie.., aku sjer nk upload pic aku yg absolutely bt org bdarah idong r tgk ! hudus !!

cuma nk korg smuer pastikan jer aku nie golongan SIS ker golongan BRO..



kepada yg dh tgk pic aku.....
n kata aku SIS..., sila gelak smbil hentak2 pala kt dinding

n kepada yang berkata aku golongan BRO plak..., sila galas beg skolah adik anda.., n trjun bungee !

**pihak TANGISDARAH xkn btanggungjawab d atas segala kecacatan+kematian+keparahan dari pihak anda..sebarang surat mnyurat tidak akan dilayan (SAPER SURH KORG BT APER AKU SURH)......



sekian !!

Thursday, September 16, 2010

M A N E - N A K - C A R I K - W I N - 7 - P N Y E R - S O F T W A R E - E K ~

heee...tolon ! tolonn !!! wa nk format sndrik opsss ! nk BELAJAR format sendrik !

L A P T O P - A K U & S A K I T - H A T I

salam !! SELAMAT PAGI

dharapkan semuenyer sihat2 blake ! klau xsihat., g ler klinik k., xnk g sudah ! dok umah tdo diam2 (sbb aku pn xsuka g klinik)..kihkih ~

smlm < 09/09/10> + hari nie <10/09/10> adalah hari MOODY gler bg aku !! + SAKIT HATI yg teramat la sgt. 

 

blk jer kje smlm.., cm biasa rutin aku ---> trus ON9 ...., on laptop ! tp sblm sempat aku on suis., aku nmpk lmpu laptop mnyala ! cm x off... aku tgk wyr pn dh cabot.., DATS MEANS ---> ader org pkai + x OFF laptop aku dgn sebaik2nyer ~

aku pn aper lg.., on la laptop ngan prasaan tensen sbb aku tw.., klau x off cmtu., GRENTI 100% black screen pnyer ! n.....tadaaa !!! IA BENAR2 BERLAKU ~ blank ........


aku SAKIT HATI YANG TERAMAT SANGAT ! RSA NK NANGIS SBB DH BNYK KALI REPAIR.., 

 N JADI LG ~ ANGKARA SAPER??? B.A.P.A.K AKU ~ KORG NK MARAH KER KLAU BAPAK KORG YG BT..., BKN UTK KALI PERTAMA.., TP UTK KALI YG KE-3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DAMN 

bler tnya mmbr.., dia kata MOTHERBOARD kacau ! maklum jer la klau dh motherboard....RM RM RM..






A K U - S I - P E N G G I L A - A I S K I M

arie tu time raya.., anak2 buah n anak sdara pnyer la ramai !!! mcm2 hal jd ! nsb bek x ecident anak sdara tu.
xpndai nek moto tp memandai g start.., terbang...ALHAMDULILLAH xder aper., juz moto n kete bapak dia terkluar cat ~ bapak dia pnyer mngamuk n blasah ler... mak dia kata., nsb bek ramai., klau kt umah.., mmg terok si shahir tu kena !!! iskh..iskh !!!!


EH ! NIE NK CTER PSAL AISKIM LAAA...huhu


AKU ADALAH PENGGEMAR AISKIM TAHAP DEWA 1001
 
      

mmg blambak gler aiskim aku bli.... RM35.. korg bygkn
memula abis RM30 bli aiskim batang ! yg lalu depan umah nek moto tu.
then tomorrownyer., bli aiskim malaysia lak ! aku mmg ngidam aiskim malaysia memula, 
tp dsbb kn org mniaga lom bsedia mmbuka tirai & pintu umahnyer.., maka aku blila aiskim moto tu !!!


aper2 ajer...JNJI AISKIM & CEDAPPPPPPPPP !!!!!!!!!!! XGTU ?!

Wednesday, September 15, 2010

1 M A L A Y S I A --- > 50 % S O K O N G - 50 % B A N T A H


aku tak 100% sokong & tak 100% membantah....KERANA
penubuhan 1 MALAYSIA nie ader baik n ader aku nmpk xbaik !
bagi aku.., xperlu bercakap banyak bler xder ilmu.., 
tp bg aku.., dgn ilmu yg secubit hasil dari pmbelajaran aku
yang tersangkut sana sni.., aku paham !
malah aku sedar., AKU DIKURNIAKAN akal fikiran yg
MASIH WARAS..tw mmbezakan yang mner baik yg mner buruk !

NIE PANDANGAN AKU TENTANG KEBAIKAN & KEBURUKAN PENUBUHAN 1 MALAYSIA

KELEBIHAN / KEBAIKAN PENUBUHAN 1 MALAYSIA

1. MEMUPUK SEMANGAT KERJASAMA DI ANTARA KAUM DI MALAYSIA
2. MERAPATKAN JURANG DI ANTARA KAUM2 DI MALAYSIA
3. MEMUPUK KEHARMONIAN DI ANTARA RAKYAT2 MALAYSIA
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

KORG TAMBAH LA APER KORG NMPK BAIKNYER PENUBUHAN 1 MALAYSIA NIE K ~


KEBURUKAN / SIDE EFFECT YANG AKU NAMPAK DALAM PENUBUHAN 1 MALAYSIA

1. MENCAMPUR ADUKKAN AGAMA LAIN DENGAN AGAMA LAIN 
2. MENYAMAKAN AGAMA ISLAM DENGAN AGAMA LAIN
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

NIE PN KLAU KORG NK TAMBAH.., SILAKAN ~


AKU DENGAN KADAR SEGERA AKAN MENCARI HADIS TENTANG MENYAMAI ISLAM DENGAN AGAMA LAIN SUPAYA SEMUA TAK KATA AKU BER OMONG KOSONG !


SEKIAN !!


AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR

I N F O - D S E B A L I K - A N G I N - R I B U T - D - T A P A K - P A S A R - R A M A D H A N - J A S I N

assalamualaikum semua !! diharap semua sihat2 belaka dan berada di bawah lindungan ALLAH S.W.T hendaknya !! INSYA ALLAH

kali nie aku tergerak untuk berkongsi sdikit INFO yg aku rsa mmg berkait rapat dengan keadaan dunia sekarang nie !! bnda mayb nmpak kecik - BENCANA ALAM.., tp aper yg korg smuer tw DISEBALIK bencana alam yang diturunkan ALLAH S.W.T tu???

aku bukan ahli cendiakawan..., yg bijak berbuat ulasan., tp aku hanyalah seorg pemakan cendawan yang bjaya..

aku juga xder klulusan yang tggi stinggi ruang angksa yang d lawati oleh DR.SMS tu..., tp aku hanyalah penah nek helikopter kt petrosains yang bwk aku mnjelajah pelantar minyak (2pn dh rsa real gler)...

tp.....aku cuma seorg INSAN KERDIL..., mmpunyai TERLALU BANYAK kelemahan & bnyk lg bnda yg perlu aku pelajari dari semua ! lg bnyk kita belajar.., upenyer lagi blambak lg bnda yg kita xtw !!
klau gtu.., xder la NABI MUHAMMAD S.A.W bersabda surh kita menuntut ilmu sehingga ke negeri china..
bukan beliau surh g negara china but belajar la sejauh mungkin !! (ALAMAKK !!! APER AKU MLALUT NIE)....---> sdikit MUKADIMAH nie ! pencuci hati makanan rohani

erm....di dalam keseronokan umat manusia menjalani ibadah puasa di bulan RAMADHAN., ader insan yg bersedih. ditimpa musibah ! kita xlayak utk menghalang kuasaNYA.., malah stiap yg tjadi pasti ader hikmahnyer. kita dikurniakan akal fikiran yang mmpu mlepasi kejadian yang len.., maka kita leh NILAI dgn sebaik mungkin ! 

mari sama2 kita tengok dlu.., kejadian RIBUT tersebut.., yang berlaku di PASAR RAMADHAN DI JASIN MELAKA pada bulan puasa 2010 yang br sjer berlalu ........

ARTIKEL UTUSAN MALAYSIA
lain-lain artikel


untuk makluman semua..., dari mula tadi aku dh cakap.., stiap bnda yang terjadi kt dunia PASTI ader yr tersirat & ader hikmah disebaliknyer.., membuat kita sedar untuk kembali ke JALAN YANG BENAR iaitu AGAMA ISLAM & AL-QURAN beserta SUNNAH NABI MUHAMMAD S.A.W
aku dapat info dari seseorang yang agak rapat ngan aku & aku tw aku leh mmpercayainya !! bdasarkan perwatakan & iman hamba Allah tersebut...

beliau mmberitahu bahwa sebenarnya TAPAK BAZAAR RAMADHAN TERSEBUT SEBENARNYA ADALAH TAPAK UNTUK PROJEK DIMANA SEBUAH PENEMPATAN UNTUK MENEMPATKAN ANAK2 LUAR NIKAH YANG DIBUANG ! maka..., BERLELUASA laa nnti jumlah MAKSIAT & KELAHIRAN ANAK2 BUANGAN sebab mereka tw dh ader siap tempat untuk anak2 mereka yang mereka xnk tu !!!

MAKA DENGAN ITU.., ALLAH S.W.T MENURUNKAN BALA UNTUK SAMA2 KITA SEDAR & JANGAN BERTINDAK SEDEMIKIAN K ! SEMUANYER BAKAL MEROSAKKAN LAGI GOLONGAN PENDEK AKAL KT MALAYSIA SEKARANG NIE ~

AKU HARAP SEMUA PEMBACA DAPAT MENILAI SENDIRI...SEBAIK MUNGKIN K
TUGAS AKU MENYAMPAIKAN MANER YANG PATUT.., SEBAB 1 BNDA BAIK YANG KITA TAK SAMPAIKAN., (SIMPAN UTK DIRI SNDRIK).., BAKAL MENJADI CELAKA PADA DIRI SENDIRI...

TENTANG KESAHIHAN INFO NIE.., HANYA ALLAH S.W.T SAHAJA YANG MENGETAHUINYA !
AKU XNK SAPER2 MNUDING JARI PADA SAPER2 OR MANER2 PIHAK... 
KITA SMUER BIJAK KN ! 

SEKIAN !! WALLAHUAKLAMBISAWAB ~
 

C U T I - T A P I - K E N A - K E R J A

huhu....assalamualaikum semua !!! ada waras???

aku waras2 aja ! huhuuu..... kamu smuer dh sarapan ker? erm...cuba try test smuer tgk CALENDAR arie nie   arie nie arie per?? HARI PENUBUHAN MALAYSIA !! P U B L I C - H O L I D A Y dowh ~~

tp apakan daya..., daku harus kerja...ermm!! pasal DOUBLE .., im not sure lg ! tp pikir logik ABSOLUTETY i got DOUBLE payment rite ~ hermm .....

aper2pn..., mulakan hari anda dengan niat yang suci + ikhlas dalam segala hal.., xkira bab kerja., bab makan., bab cakap & bab aper sekalipn.., biar r smuer tu PAHIT nk d telan., tp dengan keikhlasan korg tu.., INSYA ALLAH !!! .., PASTI ader ganjaran ~ AMIN